Ommetje Brandevoort

Ommetjes, kuiertjes of rondwandelingen. Noem het zoals je wilt, maar gezond is het zeker. En als je het niet alleen doet: supergezellig! Dus bel aan bij je buurvrouw, opa of oude vriend(in) en start je gesprek met: ‘Ik ga graag een rondje om-met-je, ga je mee?’

Helmondse Ommetjes
Vanwege de COVID maatregelen zijn het aantal beweegmomenten en contactmomenten voor veel mensen geminimaliseerd. Terwijl voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid het bewegen zo ontzettend belangrijk is. Om mensen te stimuleren om toch in beweging te komen, hebben de buurtsportcoaches van Jibb+ de Helmondse ‘Ommetjes’ bedacht. Het ‘Ommetje’ is een route van ongeveer 2,5 kilometer door een wijk in Helmond. Onderweg voer je een aantal beweegoefeningen uit, voor wat extra beweging en variatie. Het lopen van een Ommetje wordt extra leuk als je iemand met je mee vraagt. Zeker als je weet dat die persoon verlegen zit om een praatje en eens nodig de deur uit moet. Wij noemen dit het ‘om-met-je’.

Aandacht voor ouderen
De Ommetjes maken onderdeel uit van activiteiten door de Werkgroep ‘Aandacht voor Ouderen’, bestaande uit Omzien naar Elkaar, LEVgroep, Helmondvoorelkaar, Savant, KBO Stiphout-Warande, KBO st. Lucia, PVGE, CultuurContact, Lang Leve cultuur en Jibb+. Eerder werd er vanuit deze werkgroep al de Grote Voor M’kaar Kalender uitgegeven. De werkgroep vindt het belangrijk dat ouderen niet vergeten worden en mee blijven doen. Vanuit die gedachtegang worden de Ommetjes gerealiseerd. De buurtsportcoaches van Jibb+ gaan de komende tijd mensen enthousiasmeren om lekker te gaan wandelen. We hopen dat zoveel mogelijk mensen en organisaties de Ommetjes aangrijpen om eenzame mensen wat aandacht te geven. Of gaan wandelen omdat het gezond en gezellig is.

Verdeeld door de stad
Er zijn in totaal 16 Ommetjes uitgewerkt, verdeeld door de stad. Alle routes zijn hier gratis te downloaden op onze website.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over de Ommetjes neem dan contact op met buurtsportcoach Kristian van den Nouwlant via kristianvandennouwlant@jibbplus.nl of bel naar 06-29046499.