Een week die in het teken staat van jeu de boules, tijdens de themaweek van 2 t/m 6 oktober kunnen scholieren en volwassenen kennismaken met jeu de boules. In samenwerking met pétanque vereniging Littie of Littienie besteden we deze week extra aandacht aan jeu de boules.

Themaweek voor volwassenen
Tijdens de themaweek kunnen volwassenen op een laagdrempelige manier kennismaken met jeu de boules. Zo kunnen volwassenen zich inschrijven om op dinsdag 3 en donderdag 5 oktober deel te nemen aan een jeu de boules clinic, gegeven door ervaren spelers van de vereniging. “Jeu de boules is naast een gezellige sport ook een fysieke sport want vergis je niet hoeveel kilometers er op een trainingsavond worden gelopen,” vertelt Kristian van den Nouwlant, buurtsportcoach bij Jibb+.

Jeu de boules clinics voor basisscholen
Ook in het basisonderwijs besteden we deze week extra aandacht aan jeu de boules. Voor de groepen 7 en 8 worden er clinics georganiseerd op de locatie van de vereniging. Deze activiteiten vinden plaats onder schooltijd en scholen konden zich hier voor opgeven. Wellicht ontdekken enkele kinderen een nieuw talent en worden zij geïnspireerd om vaker deel te nemen.

Gezelligheidstoernooi
Verenigingen en andere groepjes worden uitgenodigd voor een gezelligheidstoernooitje jeu de boules bij Littie of Littienie. Lijkt het je leuk om eens met een groepje kennis te maken met deze sport, neem dan contact op met de vereniging en plan samen een datum in. De vereniging zal jullie met enthousiasme ontvangen en wegwijs maken in deze sport.

Waarom een themaweek?
Tijdens de themaweken worden sporten in de spotlight gezet die minder makkelijk kunnen worden aangeboden op scholen, in gymzalen of die op hun eigen locatie voor nog meer enthousiasme en beleving zorgen. Op deze manier willen we ook deze sporten onder de aandacht brengen bij volwassenen en basisschoolkinderen. Zo hebben we in het verleden ook al een themaweek zwemmen, atletiek en racketsport gehad.

Meer informatie en aanmelden
De jeu de boules clinics worden kosteloos georganiseerd in de accommodatie van PV Littie of Littienie aan de Braakse Bosdijk 5. Kijk voor meer informatie op www.jibbplus.nl en meld je aan!