In de zomer gaan de Olympische en Paralympische spelen plaatsvinden. Een ideaal moment om te starten met een activatiecampagne om nog meer Helmonders in beweging te brengen. Ondersteunt door de landelijke campagne van NOC*NSF zal Jibb+ deze zomer maximaal inzetten op het onder de aandacht brengen van sport en bewegen bij kinderen, jongeren, volwassenen en senioren.

Evenementen
Zo vinden er verschillende sport- en beweegactiviteiten plaats om jou als deelnemer meer in beweging te brengen en je kennis te laten maken met diverse Helmondse sportaanbieders. Ben je benieuwd welke activiteiten in Helmond plaatsvinden? Bekijk de activiteitenkalender op www.jibbplus.nl/activiteitenkalender.

Challenges in het onderwijs en in de wijk
Naast toffe beweegevenementen zullen we challenges uit gaan zetten in het onderwijs, maar ook bij volwassenen en senioren. Op scholen wordt een aanbod aan challenges en energizers aangeboden die zij zelf en/of met ondersteuning van Jibb+ uit kunnen zetten in de klas. De challenges worden samengesteld door TeamNL Kids en Jibb+. We dagen scholen uit om mee te doen. Als klas maak je bovendien kans op leuke prijzen.

Doorstroom naar de sportaanbieder
Tijdens de campagne laten we zoveel mogelijk Helmonders kennis maken met het grote sportaanbod in de stad en stimuleren we de doorstroom naar sportaanbieders in Helmond. Op de poster “Ontdek jouw sport”, die inmiddels in heel Helmond op diverse locaties zoals scholen en wijkhuizen opgehangen is, kun je alle sportaanbieders in Helmond vinden. Deze posters zijn middels een QR code gekoppeld aan www.sportencultuurhelmond.nl; het platform in Helmond waar je alle informatie en proeflessen kan vinden van Helmondse sportaanbieders.

Sportief September
September staat in het teken van sport. We trappen deze maand af met een sportevenement op vrijdag 30 augustus en de kick off van Sjors Sportief en Creatief op maandag 2 september. Gedurende de hele maand september zullen we de mogelijkheden bij Helmondse sportaanbieders onder de aandacht brengen en stimuleren we kinderen, jongeren, volwassenen en senioren om kennis te maken met verschillende sporten.

Doe je mee?
Ben je benieuwd hoe je komende periode jouw sport kan ontdekken? Bekijk de activiteitenkalender, houd onze sociale media in de gaten en neem alvast eens een kijkje op www.sportencultuurhelmond.nl.