Afgelopen maandag 5 september werd de kaft van het nieuwe Sjorsboekje onthuld en werd het eerste exemplaar uitgedeeld aan Nicolás, de winnaar van de tekenwedstijd. Komende weken krijgen alle basisschoolleerlingen in Helmond het Sjors Sportief en Creatief boekje uitgereikt in de klas. Vanaf maandag 19 september om 9:00 uur kunnen kinderen zich inschrijven voor de activiteiten op www.sportencultuurhelmond.nl.

Winnaar van de tekenwedstrijd
Voor de zomer konden kinderen uit Helmond meedoen met de tekenwedstrijd en zo kans maken op een felbegeerd plekje op de voorkant van het Sjorsboekje. Nicolás uit groep 8 van basisschool ‘In het Hart van ’t Hout’ was de winnaar van de tekenwedstrijd. Samen met zijn klas won hij, naast het schitteren op de kaft, een creatieve workshop van het Anna theater.

Onthulling van de kaft
Om 13:00 uur kwamen de kinderen de gymzaal binnen wandelen, waarna ze een stukje fruit en een beker fruitwater kregen uitgedeeld van Jibb+. Vervolgens namen ze plaats en kwam de wethouder van cultuur, Marita van Lierop, naar voren. Marita sprak de kinderen toe over het belang van sport en cultuur. Daarna onthulde ze samen met Nicolás de kaft van het nieuwe Sjorsboekje. Ook kreeg hij het eerste exemplaar uitgedeeld van de wethouder.

Boekje vol sportieve en culturele activiteiten
Komende weken krijgen alle basisschoolleerlingen in Helmond het nieuwe Sjorsboekje uitgereikt in de klas. Het boekje staat gevuld met verschillende activiteiten van capoeira tot toneel tot handboogschieten. Maar liefst 67 sport- en cultuuraanbieders in Helmond hebben hun aanbod in het Sjorsboekje staan!

Inschrijven kan vanaf 19 september
Alle sportieve en culturele activiteiten uit het boekje vind je ook terug op www.sportencultuurhelmond.nl. De inschrijving voor de activiteiten start op maandag 19 september om 9:00 uur.