Zondag 12 juni is het zo ver, dan organiseren de watersportverenigingen in Helmond samen met Jibb+ de Watersportdag. “Na vier jaar van afwezigheid kunnen kinderen vanaf 8 jaar weer kennis komen maken met zeilen, windsurfen, kanoën en de reddingsbrigade,” vertelt Mohamed Yahia, buurtsportcoach bij Jibb+. Kijk op www.jibbplus.nl voor het volledige programma en kom naar de Watersportdag!

Eén dag, twee locaties
De Watersportdag start zondag 12 juni om 10:00 uur en sluit af om 16:00 uur. De dag zal plaatsvinden op twee locaties. Mohamed: “Kinderen en jongeren, maar ook volwassenen, kunnen kennis komen maken met watersport bij de Berkendonk en bij de Kanaaldijk Z.O.” Voor Windsurfing Berkendonk moet je je vooraf inschrijven, bij de andere verenigingen is er een vrije inloop.

Unieke samenwerking
De Watersportdag is ontstaan uit een samenwerking tussen Jibb+ en de vijf watersportaanbieders: Jeugd Zeilvereniging Berkendonk, Windsurfing Berkendonk, HWC Helmvaarders, de Helmondse Reddingsbrigade de Reddingsklos en HWV Helmondse Watervrienden. Dit jaar zal deze unieke sportdag ondersteund worden door de Helmondse Sporthelden. Deze organisatie stimuleert sportparticipatie onder Helmondse kinderen en jongeren.

Doe mee!
“Je kunt deelnemen aan de activiteiten bij de vijf watersportaanbieders en misschien ontdek je wel jouw favoriete sport,” vertelt Mohamed. Bij de meeste aanbieders geldt een vrije inloop, alleen bij Windsurfing Berkendonk is inschrijven verplicht. Kijk op www.jibbplus.nl voor het volledige programma en kom kennismaken met diverse watersporten.