Skip to content

Koningsspelen 2021

Kan jouw school nog wel wat hulp gebruiken bij de organisatie van de Koningsspelen dit jaar? 
Deze pagina biedt jou mogelijk nog wat extra ideeën!

CHALLENGE - Hoe beleeft jouw klas de Koningsspelen?

Jibb+ daagt iedere klas uit om tijdens de Koningsspelen op haar school een gaaf filmpje te maken waarbij de klas in beweging is, natuurlijk helemaal uitgedost in oranje kleding/accessoires. Speel bijvoorbeeld een bal over en laat de kinderen gave trucks zien! Of bouw je klaslokaal om tot een echt beweeglokaal. Maar bedenk vooral zelf iets creatiefs. Let op: bewegen en koningsspelen moeten centraal staan!

Hoe doe je mee?

  1. Voer de challenge uit en zet het op foto/film.
  2. Deel de challenge met Jibb+ via social media waarin je Jibb+ tagt of stuur je filmpje naar info@jibbplus.nl (geef aan of deze wel of niet op social media mag). Tot uiterlijk vrijdag 23 april om 18.00 uur kun je meedoen!
  3. Heeft jullie klas het origineelste en meest ‘bewegende’ filmpje (max 2 minuten)? Dan winnen jullie een waardebon t.w.v. € 200,- te besteden aan sport- en spelmateriaal naar keuze. De winnaar maken we op woensdag 28 april bekend!

Toolkit Scholen

‘Wij willen de Koningsspelen graag organiseren voor de kinderen, maar weten niet zo goed hoe we dat kunnen doen in de huidige situatie. Hebben jullie tips?’ 

Om het in deze hectische tijden net wat makkelijker te maken, worden er verschillende items en tools aangeboden. 

Koningsspelen Doe-Pakket

Knip, plak, versier en leer alles over een gezond ontbijt met het Koningsspelen Doe-Pakket! 

Leerzame ontbijtpret boekjes, vlaggen, kleurplaten, een placemat voor thuis, oorkondes, medailles, een aftelkalender en een vlieger. Met de items van het Koningsspelen Doe-Pakket maak je er hoe dan ook een mooie dag van.

Energizers voor in de klas

Doe je ook mee met de Koningsspelen Moves? Met deze energizers kan je in én met de klas even lekker bewegen tussen de lessen door. Dit zorgt niet alleen voor een goede energie in de klas, maar ook voor een betere concentratie.

Je kunt ze gebruiken hoe en wanneer je wilt. De keuze is aan jou. Om je te helpen zijn er lesbrieven gemaakt.

Dans mee met 'Zij aan zij' van Kinderen voor Kinderen

Bij de Koningsspelen vinden we het belangrijk dat iedereen mee moet kunnen doen. En dat vindt Kinderen voor Kinderen uiteraard ook. Daarom zijn er dansintructievideo’s voor 3 verschillende niveaus.

Makkelijk

Moeilijk

Zittend

Doe mee met Online Clinics van Jibb+

Onze Jibb+’ers hebben een aantal leuke beweegworkshops voor jullie gemaakt. Voor de kleuters kun je kiezen uit Bootcamp met meneer Paul en meneer Giel of lekker dansen met juffrouw Babette? Voor groep 3 t/m 8 hebben we een training met boksbewegingen en -oefeningen van juffrouw Kim en meneer Chaib (Sportschool Maach).

Jibb+ Bootcamp

Groep 1/2

Benodigdheden: 1 stoel per kind.

Jibb+ Dans / Yoga

Groep 1/2

Benodigdheden: 1 ballon per kind.

Jibb+ Boksen

Groep 3 t/m 8

Geen materialen nodig.

Wil je de bovenstaande bestanden ontvangen als los bestand voor op de computer? Stuur dan een mailtje naar info@jibbplus.nl

Online Clinics van Helmondse sportaanbieders (groep 3 t/m 8)

Kom even lekker in beweging! Verschillende Helmondse aanbieders hebben een leuke dansworkshop, workout of training voor jullie van ongeveer 25-30 minuten. Doen jullie mee? 

Er zijn nog veel meer beweegfilmpjes van Helmondse sportaanbieders te vinden op ons YouTube kanaal – neem gerust eens een kijkje!

Dansen met Hoomrun Dance Studios

Groep 3 t/m 8

Geen materialen nodig.

Boksclinic Combat Sports Academy

Groep 3 t/m 8

Geen materialen nodig.

Workout door Infinity Fitness

Groep 6 t/m 8

Benodigdheden: 1 stoel en 2 gewichtjes of flesjes water per kind.

Dansen met UnityEight

Groep 3 t/m 8

Geen materialen nodig.

Voetbaltrucs Julia Ibes

Groep 3 t/m 8

Benodigdheden: 1 voetbal per kind

Workout De Hechte Band

Groep 6 t/m 8

Geen materialen nodig.

Heel veel beweegplezier tijdens Koningsspelen 2021!