Skip to content

Jibb+ stimuleert inwoners van Helmond om meer te bewegen. Dit doen we door naast structurele beweegprogramma’s ook verschillende projecten op te starten of evenementen te organiseren die bijdragen aan meer beweging en/of het ontdekken van een leuke sport.

Projecten & evenementen (binnenkort)

Vakantieactiviteiten

Tijdens vakanties kunnen basisschoolleerlingen in Helmond meedoen met vakantieactiviteiten. Jibb+ zorgt iedere schoolvakantie voor een sportief, gezond en uitdagend programma! Dit programma wordt samengesteld uit activiteiten vanuit sportaanbieders en ludieke Jibb+ activiteiten. Kinderen krijgen zo de kans om kennis te maken met sportaanbieders om zo hun eigen sport te ontdekken. Bekijk hier de activiteiten.

Projecten & evenementen (afgelopen)

Themaweek Atletiek

Tijdens de themaweek van 3 t/m 9 april kunnen scholieren en volwassenen kennismaken met atletiek. In samenwerking met de Helmondse Atletiek Club, Lopersgroep Brandevoort en ECH Sportlife Plus besteden we deze week extra aandacht aan atletiek.

Themaweek Racketsport

Tijdens de themaweek (van 30 januari t/m 5 februari 2023) besteden we aandacht aan racketsport. De themaweek vindt plaats in samenwerking met BC ’85, BC Con Brio, HBC Phoenix, BC Never Down en TTV Stiphout. Volwassenen kunnen deze week gratis aansluiten bij de regulieren lessen badminton en tafeltennis. 

Zaalvoetbaltoernooi

Op woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 december organiseert Jibb+ voor de 7e keer het zaalvoetbaltoernooi voor kinderen en jongeren van 6 t/m 18 jaar. Er wordt 5 tegen 5 gespeeld (inclusief 1 keeper). 

Themaweek Zwemmen

Een week die in het teken staat van zwemmen, tijdens de themaweek van 14 t/m 20 november konden volwassenen kennismaken met de zwemsport. In samenwerking met Watervrienden, Lutra, LEVgroep, de Reddingsklos en Laco Sportcentrum hebben we deze week extra aandacht besteed aan zwemvaardigheid. Tijdens de themaweek konden volwassenen meedoen met verschillende zwemactiviteiten van verenigingen. Lees hier verder over de themaweek zwemmen.

Meet, Weet & Beweeg

Sinds dit jaar organiseren we de MWB-bijeenkomsten per wijk. Zo hebben we in november 2022 een eerste wijkgerichte editie in Mierlo-Hout gehad. Tijdens deze bijeenkomst voeren we samen met zorgprofessionals een gezondheidscheck uit. Er wordt onder meer gekeken naar de suikerspiegel, bloeddruk, conditie, BMI en voetafwikkeling. Ook kun je gaan ervaren hoe leuk bewegen is en kun je meedoen met een workshop over gezonde voeding. Lees hier meer over Meet, Weet & Beweeg.

Triathlon voor volwassenen

Op vrijdag 23 september heeft Jibb+ voor de tweede keer de Triathlon voor Volwassenen bij recreatieplas Berkendonk georganiseerd. De triathlon was voor iedereen toegankelijk en kon dan ook op drie verschillende niveaus doorlopen worden: rollatorproof, eenvoudig of uitdagend. Bekijk hier de foto’s van de laatste editie.

Dag van de Sportclub

In Helmond organiseerde Jibb+ op 18 september de ‘Dag van de Sportclub’ als opener van het nieuwe sportseizoen. Met deze sportieve dag wilde Jibb+ iedereen inspireren om te gaan bewegen en helpen om de weg naar de sportclub te vinden.