Skip to content

Triatlon is een verzamelnaam voor drie verschillende duursporten. Ontstaan in de jaren ’20 en vervolgens door een weddenschap groots geworden onder de naam Ironman. Deze originele afstand is 3.800 meter zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen.

In Helmond kennen wij ook een triatlon sinds 2019 met aangepaste afstanden.

Inspiratie
Ooit wel eens gehoord van de Iron Nun, Madonna Buder? Zij begon op 48-jarige leeftijd met trainen en deed op 52-jarige leeftijd mee aan haar eerste triatlonwedstrijd. Na veel andere wedstrijden, finishte ze de Ironman Canada in 2012 op 82-jarige leeftijd. En ook daarna bleef ze nog actief als triatlete. Een mooi voorbeeld dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn om te (beginnen met) trainen voor een triatlon!

Triatlon voor volwassenen
Zo dachten wij ook bij Jibb+, vandaar de derde editie van de Helmondse triatlon voor volwassenen met een aangepaste afstand. Bekijk het programma hiernaast!

De triatlon voor volwassenen is vrijdag 28 juni om 10:00 uur op Berkendonk. Vergeet niet om een fiets mee te nemen.

Deelname kost €2,- en aanmelden kan via onderstaand formulier.

Vragen?
Meer informatie of niet in de gelegenheid om via de website in te schrijven, neem dan gerust contact op met Kim Franssen, buurtsportcoach bij Jibb+. Stuur een e-mail naar kimfranssen@jibbplus.nl of bel naar 0492-347071.

Aanmeldformulier triatlon voor volwassenen