Start het jaar gezond en doe mee met de themaweek racketsport! Tijdens de themaweek van 30 januari t/m 5 februari kunnen scholieren en volwassenen kennismaken met badminton en tafeltennis. In samenwerking met BC ’85, BC Con Brio, HBC Phoenix, BC Never Down en TTV Stiphout besteden we deze week extra aandacht aan racketsport.

Themaweek voor volwassenen
Kom in beweging en sluit gratis aan bij de reguliere lessen badminton en tafeltennis. “Racketsport kan voor veel 55-plussers een passende beweegactiviteit zijn. Zo verhoog je met badminton je spierkracht en word je er sterker en fitter van. Tafeltennis is naast een sportieve activiteit, ook een goede sport voor de hersenen”, vertelt Jasper Wijn, buurtsportcoach bij Jibb+. Je kunt je gratis inschrijven op www.jibbplus.nl. Mocht digitaal aanmelden niet lukken, dan mag je je ook telefonisch aanmelden via 0492-347071.

Racketsport clinics op scholen
Ook in het basisonderwijs besteden we deze week extra aandacht aan racketsport. Zo geven Jibb+ en trainers van de badmintonvereniging een clinic badminton op de scholen. Voor een clinic tafeltennis gaan de groepen 6, 7 en 8 naar TTV Stiphout. Deze activiteiten vinden plaats onder schooltijd en scholen kunnen zich hier voor opgeven.  

Waarom een themaweek?
Tijdens de themaweken worden sporten in de spotlight gezet die minder makkelijk kunnen worden aangeboden op scholen, in gymzalen of die op hun eigen locatie voor nog meer enthousiasme en beleving zorgen. Op deze manier willen we ook deze sporten onder de aandacht brengen bij volwassenen en kinderen op de basisschool en middelbare school. Zo hebben we dit schooljaar ook al een themaweek urban sports en zwemmen gehad. “Er is nu voor racketsport gekozen omdat dit aansluit bij de ‘Judith Meulendijks Open’, georganiseerd door Helmondse Sporthelden. Ook sluit themaweek racketsport aan bij het ledenwervingstraject met TTV Stiphout”, vertelt Jasper Wijn.

De inschrijving voor de racketsportactiviteiten voor volwassen is geopend, kijk op www.jibbplus.nl en meld je aan!