Skip to content

Goede voorbeelden

Deze sportaanbieders gingen jullie voor!

Sport- en beweegcampus de Braak

Op Sport- en beweegcampus de Braak ondersteunen we in een initiatief ter bevordering van de samenwerking op sport- en beleefcampus dat vanuit de sportaanbieders is gekomen. Tijdens dit proces ondersteunt Jibb+ de organisatie van de bijeenkomsten en geeft mede richting aan het te doorlopen proces om tot een goede vorm van parkmanagement te komen. Daarnaast zijn we actief in het proces omtrent de samenwerking en promotie van Zwembad de Braak wat medio december 2023 geopend zal worden. Jibb+ heeft op de sport- en beleefcampus ook een adviserende rol omtrent het gebruik en programmering van de openbare ruimte.

Sportbijeenkomsten

Jibb+ organiseert met diverse sporten centrale bijeenkomsten. Zo zitten we op regelmatige basis samen met alle voetbalclubs, tennisclubs, zwemverenigingen en watersportverenigingen. Tijdens deze bijeenkomsten worden sportspecifieke thema’s besproken die relevant zijn voor alle betrokken partijen.

Ondersteuning aangepast sporten

We ondersteunen vanuit Uniek Sporten de Peel verenigingen bij hulpvragen omtrent het opstarten of integreren van nieuw aanbod voor aangepast sporten. Hierbij leveren wij advies op facilitaire en beleidsmatige vraagstukken. Zo heeft TV Carolus ons onlangs benaderd met de vraag om mee te denken over het opstarten van rolstoeltennis, waarbij onze collega Lisanne de vereniging begeleid en adviseert.

Meer weten? Lees dan hier verder!

Watersportdag

Jibb+ organiseerde in 2022 voor de tweede keer de Watersportdag. De Watersportdag was een initiatief dat door de verenigingen en Jibb+ samen is ontwikkeld. Tijdens deze dag konden mensen naar de locaties van de watersportverenigingen komen waarbij ze op een laagdrempelige en leuke manier kennis konden maken met deze bijzondere sporten. De verenigingen die deelnamen aan de Watersportdag waren Jeugdzeilvereniging Berkendonk, Windsurfvereniging Berkendonk, HWC de Helmvaarders, reddingsbrigade de Reddingsklos en zwemvereniging de Helmondse Watervrienden.

Vakantieactiviteiten

Tijdens de schoolvakanties organiseert Jibb+ gezonde en sportieve activiteiten waarbij het voor sportaanbieders de mogelijkheid biedt om deelnemers kennis te laten maken met hun sport. Dit kunnen deelnemers zijn in de leeftijd van 2 t/m 14 jaar. Afgelopen jaren hebben er al meer dan 30 sportaanbieders gebruik gemaakt van deze mogelijkheid om hun sport te promoten.

Inschrijven voor een vakantieactiviteit kan vanaf drie weken voor start van de vakantie via www.sportencultuurhelmond.nl

De Thuiswedstrijd

In februari 2022 hebben 41 organisaties zich aangesloten bij de eerste editie van De Thuiswedstrijd. Tijdens deze eerste editie stonden diverse landelijke en lokale thema’s op het programma die verzorgd werden door lokale en landelijke organisaties. Er werden veel ideeën opgedaan en uitgewisseld en er werden veel mooi connecties gelegd. Op 4 november 2023 vindt de tweede editie van De Thuiswedstrijd plaats.
 
Meer weten over de Thuiswedstrijd? Lees dan hier verder.
Uniek Sporten brochure 2021

Uniek Sporten brochure

Een boekje van Uniek Sporten de Peel waarin al het ‘unieke’ aanbod in onze regio te bekijken is!
Het boekje staat vol met aangepaste sport- en beweegmogelijkheden voor mensen die een beperking of aandoening hebben en niet bij regulier sport- en beweegaanbod terecht kunnen. Denk aan rolstoeltennis, G-voetbal of aangepast dansen. We hopen zo dat meer mensen de weg weten te vinden naar passend sportaanbod.
 
Meer weten? Lees hier verder of neem contact op met onze collega Lisanne van der Veen.

Online Beweegmarathon

Een spontaan initiatief van CSA wat door veel sportaanbieders werd omarmd en uitgevoerd. Op een zaterdag en zondag in de coronaperiode sloegen verschillende Helmondse sportaanbieders de handen ineen! Van 09.30 uur tot 12.30 uur kon er via het YouTube kanaal van Jibb+ een aanbod worden gestreamd. Waar wij en andere sportaanbieders onze sport met jullie deelden! 

Bekijk hier het aanbod op het YouTube kanaal van Jibb+.

Clubkadercoaching

Een clubkadercoach (CKC) helpt verenigingen met het opzetten, uitvoeren en borgen van trainersbegeleiding. De inzet van een clubkadercoach draagt bij aan de pijler ‘positieve sportcultuur’ uit het strategisch beleidsplan van Jibb+. Een goed pedagogisch klimaat en een goede structuur dragen bij aan het behoud van leden binnen verenigingen en aan het ervaren van  plezier in sporten en bewegen. De clubkadercoach is ondersteunend en adviserend op pedagogisch vlak.

Meer weten over clubkadercoaching? Lees dan hier verder!

Dance as One

In mei 2021 vond de eerste editie van Dance as One plaats. In samenwerking met de vier dansscholen Unity Eight Helmond, In Motion Dans, DV X-perience en Hoomrun Dance gaven we korte dansworkshops aan kinderen uit groep 5 t/m 8. Aan het einde brachten we alle geleerde dansen in één grote dans.

Bekijk hier de aftermovie van Dance as One.

Themaweken

Sinds vorig schooljaar zijn we bij Jibb+ begonnen met ‘themaweken’. Tijdens deze themaweken worden sporten in de spotlight gezet die minder makkelijk kunnen worden aangeboden op scholen/in gymzalen of die op hun eigen locatie voor nog meer enthousiasme en beleving zorgen. Op deze manier willen we ook deze sporten onder de aandacht brengen bij de kinderen van alle basisscholen en middelbare scholen in Helmond. We hebben nu al themaweek BMX, Triathlon, Crossfit, Martial Arts en Handboogschieten gehad. De afgelopen themaweken hebben er al meer als 3000 kinderen deelgenomen! 

Bekijk hier de foto’s van de themaweek Martial Arts.

ChaCha Bokaal

Dansschool Reniers - Cha Cha Bokaal

Samen met Dansschool Reniers wordt jaarlijkse de Helmondse Cha Cha Bokaal georganiseerd. Leerlingen van groep 4 en 5 van de diverse basisscholen in Helmond leren in drie weken de Latin dans ‘Cha Cha’. Op deze manier komen honderden leerlingen in contact met deze populaire vorm van dans.  Tijdens een finaleavond strijden de beste koppels tegen elkaar en de beste school gaat er met de trofee vandoor.

Meer weten over de Cha Cha Bokaal? Bekijk hier het sfeerfilmpje op YouTube.

OEC Korfbal - Giga Kangoeroedag

Sinds 2016 organiseren wij samen met OEC Korfbal de speciale sportdag voor kleuters, de Giga Kangoeroedag. De Giga Kangoeroedag is een grotere versie van de kangoeroe-trainingen die elke zaterdagochtend bij OEC plaatsvinden voor jonge kinderen. In 2019 maakten meer dan 700 kleuters van verschillende basisscholen kennis met bewegen en spelletjes. Deze dag wordt volledig begeleid door vrijwilligers van OEC Korfbal, Summa College en Jibb+.

Bekijk hier de aftermovie van 2018 op YouTube.

Zwemvaardigheidslessen LACO

Jibb+ heeft samen met Gemeente Helmond en Laco Sportcentrum Helmond een speciaal programma opgesteld voor zwemvaardigheidslessen voor groep 5, 6 en 7 leerlingen met minimaal diploma A. In een aantal herhalingslessen legt men de focus op het behoud van de zwemvaardigheid en de zwemveiligheid. Ter afsluiting van het programma ontvangen alle deelnemers een kennismakingsles vanuit Helmondse watersportverenigingen, zodat zij op deze manier ook meteen in aanraking komen met een watersport. De verenigingen die hieraan meewerken zijn: HZV Lutra, de Helmondse Watervrienden en de Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos.

HVV Helmond - Walking Football (Old Stars sporten)

Een mooie samenwerking tussen Jibb+ en HVV Helmond. Een aantal jaren geleden is een nieuw sportaanbod opgezet gericht op de oudere sporters in Helmond, namelijk Walking Football. Deze voetbalvariant richt zich op de 60-plussers die graag nog in beweging willen zijn én blijven. Ondertussen wordt deze vorm van voetbal door twee clubs in Helmond aangeboden en organiseert de zelfstandige vereniging W.V.V. Old Stars ieder jaar een eigen wandelvoetbaltoernooi voor clubs uit heel Nederland. Ondertussen is de variant Old Stars Tennis ook opgestart in 2019 en staan Old Stars Korfbal en Old Stars Handbal op de planning voor 2020.

Meer weten over Old Stars Sporten? Lees hier dan verder!

Sjors Sportief & Creatief

Het project Sjors Sportief & Creatief biedt sport- en cultuuraanbieders de kans om hun aanbod kenbaar te maken onder de jeugd. De aanbieders mogen zelf kiezen wat en wanneer ze aanbieden. Van alle input wordt een mooi Sjors boekje gemaakt waar alle activiteiten in staan. Deze boekjes worden in het begin van het schooljaar uitgedeeld op alle Helmondse basisscholen. Via de website www.sportencultuurhelmond.nl kun je het volledige aanbod bekijken! 

Dag van de Sportclub - Fietsroutekaart

Al sinds een aantal jaren organiseert Jibb+ de ‘Dag van de Sportclub’ in Helmond door middel van een Fietsroutekaart. Op deze dag zetten Helmondse clubs hun deuren open om geïnteresseerden hartelijk te ontvangen. Op de Fietsroutekaart van Jibb+ staat het overzicht wat er te doen is en zie je voor welke leeftijd de sportaanbieder iets aanbiedt. De toegang bij de clubs, die meedoen aan de Fietsroute, is voor de deelnemers gratis. De Fietsroutekaart wordt verspreid onder alle basisschoolleerlingen en ligt op verschillende locaties in Helmond. 

Maatwerk

Staat de behoefte of vraag van jouw organisatie hier niet beschreven? Maar ben je wel op zoek naar ondersteuning? Neem dan contact met ons op! Grote kans dat we je wel ondersteuning kunnen bieden of in contact kunnen brengen met een partij die je verder kan helpen.