Skip to content

Goede voorbeelden

Deze sportaanbieders gingen jullie voor!
ChaCha Bokaal

Dansschool Reniers - Cha Cha Bokaal

Samen met Dansschool Reniers wordt jaarlijkse de Helmondse Cha Cha Bokaal georganiseerd. Leerlingen van groep 4 en 5 van de diverse basisscholen in Helmond leren in drie weken de Latin dans ‘Cha Cha’. Op deze manier komen honderden leerlingen in contact met deze populaire vorm van dans.  Tijdens een finaleavond strijden de beste koppels tegen elkaar en de beste school gaat er met de trofee vandoor.

Meer weten over de Cha Cha Bokaal? Bekijk hier het sfeerfilmpje op YouTube.

OEC Korfbal - Giga Kangoeroedag

Sinds 2016 organiseren wij samen met OEC Korfbal de speciale sportdag voor kleuters, de Giga Kangoeroedag. De Giga Kangoeroedag is een grotere versie van de kangoeroe-trainingen die elke zaterdagochtend bij OEC plaatsvinden voor jonge kinderen. In 2019 maakten meer dan 700 kleuters van verschillende basisscholen kennis met bewegen en spelletjes. Deze dag wordt volledig begeleid door vrijwilligers van OEC Korfbal, Summa College en Jibb+.

Bekijk hier de aftermovie van 2018 op YouTube.

Zwemvaardigheidslessen LACO

Jibb+ heeft samen met Gemeente Helmond en Laco Sportcentrum Helmond een speciaal programma opgesteld voor zwemvaardigheidslessen voor groep 5, 6 en 7 leerlingen met minimaal diploma A. In een aantal herhalingslessen legt men de focus op het behoud van de zwemvaardigheid en de zwemveiligheid. Ter afsluiting van het programma ontvangen alle deelnemers een kennismakingsles vanuit Helmondse watersportverenigingen, zodat zij op deze manier ook meteen in aanraking komen met een watersport. De verenigingen die hieraan meewerken zijn: HZV Lutra, de Helmondse Watervrienden en de Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos.

HVV Helmond - Walking Football (Old Stars sporten)

Een mooie samenwerking tussen Jibb+ en HVV Helmond. Een aantal jaren geleden is een nieuw sportaanbod opgezet gericht op de oudere sporters in Helmond, namelijk Walking Football. Deze voetbalvariant richt zich op de 60-plussers die graag nog in beweging willen zijn én blijven. Ondertussen wordt deze vorm van voetbal door twee clubs in Helmond aangeboden en organiseert de zelfstandige vereniging W.V.V. Old Stars ieder jaar een eigen wandelvoetbaltoernooi voor clubs uit heel Nederland. Ondertussen is de variant Old Stars Tennis ook opgestart in 2019 en staan Old Stars Korfbal en Old Stars Handbal op de planning voor 2020.

Meer weten over Old Stars Sporten? Lees hier dan verder!

Sjors Sportief & Creatief

Het project Sjors Sportief & Creatief biedt sport- en cultuuraanbieders de kans om hun aanbod kenbaar te maken onder de jeugd. De aanbieders mogen zelf kiezen wat en wanneer ze aanbieden. Van alle input wordt een mooi Sjors boekje gemaakt waar alle activiteiten in staan. Deze boekjes worden in het begin van het schooljaar uitgedeeld op alle Helmondse basisscholen. Via de website www.sportencultuurhelmond.nl kun je het volledige aanbod bekijken! 

Start van het Sportseizoen - Fietsroutekaart

Al sinds een aantal jaren organiseert Jibb+ de ‘Start van het Sportseizoen’ in Helmond door middel van een Fietsroutekaart. Op deze dag zetten ruim Helmondse clubs hun deuren open om geïnteresseerden hartelijk te ontvangen. Op de Fietsroutekaart van Jibb+ staat het overzicht wat er te doen is en zie je voor welke leeftijd de sportaanbieder iets aanbiedt. De toegang bij de clubs, die meedoen aan de Fietsroute, is voor de deelnemers gratis. De Fietsroutekaart wordt verspreid onder alle basisschoolleerlingen en ligt op verschillende locaties in Helmond. 

Maatwerk

Staat de behoefte of vraag van jouw organisatie hier niet beschreven? Maar ben je wel op zoek naar ondersteuning? Neem dan contact met ons op! Grote kans dat we je wel ondersteuning kunnen bieden of in contact kunnen brengen met een partij die je verder kan helpen.