Skip to content

Ontdek jouw sport!

Deze zomer gaan de Olympische en Paralympische spelen plaatsvinden. Een ideaal moment om zelf ook in beweging te komen. Ondersteunend door de landelijke campagne van NOC*NSF zal Jibb+ deze zomer maximaal inzetten op het onder de aandacht brengen van sport en bewegen bij kinderen, jongeren, volwassenen en senioren.

Zo vinden er verschillende sport- en beweegactiviteiten plaats om (jou te inspireren om) meer te bewegen en kennis te maken met Helmondse sportaanbieders. Ben je benieuwd welke activiteiten in Helmond plaatsvinden? Bekijk hieronder de activiteitenkalender:

Op donderdag 23 mei organiseren Jibb+ en korfbalvereniging OEC de Kangoeroedag, een grote sportdag voor kleuters! Tijdens deze mega sportdag gaan kleuters allerlei sport en spelactiviteiten ondernemen. We willen met dit evenement kinderen en hun ouders stimuleren om kennis te maken met sport.

Op 1 en 2 juni vinden de Drakenboot races weer plaats in de gemeente Helmond. Volgens eeuwenoude Chinese tradities strijden origineel uitgedoste teams tegen elkaar in echte drakenboten. Tromgeroffel bepaalt de snelheid en supporters moedigen hun team aan: een spannend en kleurrijk spektakel! Op zaterdag peddelen de teams van bedrijven uit Helmond en de regio. Op zondag is het de beurt aan verenigingen en clubs. Het parcours van de races is 250 meter lang en ligt tussen het Havenplein en Keyserinnedael. Elke vijf minuten staan twee teams aan de start die in ongeveer anderhalve minuut van start naar finish races.

Van 3 t/m 7 juni vindt de themaweek fietsen/BMX plaats. In deze themaweek zullen de clinics in het basisonderwijs in het teken staan van fietsvaardigheid en BMX’en. 

In de week van de gezonde jeugd (10 t/m 15 juni) gaat Jibb+ samen met kinderdagverblijf de Bereboot en met Spring kinderopvang bij de Vendelier de uitdaging aan om de hele week iedere dag een wandeling te maken. Samen met de peuters en kleuters zorgen we dat er iedere dag een mooie wandeling door de wijk gemaakt wordt en verzorgd Jibb+ op de route een leuke beweegactiviteit.

Deze zomer vindt het EK voetbal weer plaats. Van 14 juni t/m 14 juli zal in Duitsland het Europees kampioenschap voetbal plaatsvinden. Benieuwd wanneer de wedstrijden staan gepland? Bekijk hier het programma.

In het weekend van het NK Handboogschieten kunnen basisschoolleerlingen op zaterdag 22 juni meedoen met clinics handboogschieten. Doe mee en kom er achter of deze interessante sport iets voor jou is.

Kijk hier voor meer informatie.

Op vrijdag 28 juni is het zover, dan organiseert Jibb+ voor de vierde keer de Triatlon voor Volwassenen bij recreatieplas Berkendonk in Helmond. De triatlon is voor iedereen toegankelijk en kan dan ook op drie verschillende niveaus doorlopen worden: rollatorproof, eenvoudig of uitdagend.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

De BrabantSport Zomerspelen is een zesweeks programma waarbij kinderen (6 tot 18 jaar) die niet op vakantie kunnen in de zomer vanwege hun financiële thuissituatie, gratis kennismaken met verschillende sporten en sportaanbieders in de buurt. Dit alles om álle kinderen in de Brainport regio sport- en spelplezier te laten ervaren.

Het is alweer bijna zover, de zomervakantie! Wat is er nou leuker dan deze vakantie lekker sportief beginnen?
In de eerste week van de zomervakantie (maandag 8 juli t/m vrijdag 12 juli) organiseert Jibb+ elke dag een leuke sportochtend van 9.30 uur tot 12.30 uur. De week zal in het teken staan van de Olympische Spelen!

Bekijk hier de activiteiten.

Van 26 juli tot en met 11 augustus 2024 komen meer dan 10.000 sporters naar Parijs voor het grootste sportevenement in de wereld: de Olympische Spelen.

Het EK Beachvolleybal komt in 2024 naar Nederland! Van 13 t/m 18 augustus zullen de beste beachvolleyballers van Europa in ons land strijden voor de felbegeerde titel.

Van 28 augustus tot en met 8 september 2024 zijn de Paralympische Spelen in Parijs. Meer dan vierduizend topsporters komen naar de Franse hoofdstad voor het grootste evenement in de wereld voor sporters met een beperking.

September staat in het teken van sport. We trappen deze maand af met een sportevenement op vrijdag 30 augustus en de kick off van Sjors Sportief en Creatief op maandag 2 september. Gedurende de hele maand september zullen we de mogelijkheden bij Helmondse sportaanbieders onder de aandacht brengen en stimuleren we kinderen, jongeren, volwassenen en senioren om kennis te maken met verschillende sporten.

Na de zomervakantie ontvangen alle basischoolleerlingen het nieuwe Sjors Sportief en Creatief boekje. Alle sportieve en culturele activiteiten uit het boekje vind je ook terug op www.sportencultuurhelmond.nl. De inschrijving voor de activiteiten start op maandag 2 september om 9:00 uur.

Op 15 september 2024 wordt het straatvoetbaltoernooi weer georganiseerd. Er wordt 4 tegen 4 gespeeld op de parkeerplaats bij Helmond Sport. Hou jij van voetbal en wil je graag met je vrienden of teamgenoten een keer meedoen? Hou de socials in de gaten om op de hoogte te blijven van de aanmelddatum.

Op 21 en 22 september vindt het Urban Matterz festival weer plaats in Helmond. Een weekend vol urban sports, dance, graffiti en music.

Van 23 t/m 29 september 2024 vindt een waar vitaliteitsfeest inclusief wereldrecordpoging plaats! Waarom? De Nationale Vitaliteitsweek beleeft dan haar 10e editie en dat mag gevierd worden! 

Gedurende deze hybride week van vitaliteit, die sinds 2015 jaarlijks in de laatste (volle) week van september plaatsvindt, nodigen we je uit om te verbinden met gelijkgestemden, nieuwe informatie op te halen, inspiratie en kennis op te doen op het gebied van vitaliteit/gezondheid en werkgeluk. Vijf dagen aandacht en activiteiten gericht op het vergroten van vitaliteit en meer verbinding in het Nederlands bedrijfsleven.