Skip to content

Veilig Sportklimaat

Sportief Helmond

In Helmond is iedereen van harte welkom, irlik is irlik. Zo ook in de sport. We doen het voor onze lol, maar willen natuurlijk wel winnen van elkaar. Wij waarderen elkaar. Van teamgenoten tot tegenstanders, van kantinebeheerders tot het bestuur. Van supporters tot aan vrijwilligers. Fijn da gullie er allemoal bent.

Sportclubs worden uitgenodigd om zich aan te sluiten bij Sportief Helmond. Daarmee stimuleren we positief gedrag op- én rond de Helmondse sportvelden, banen, zalen en wateren. Daarvoor ondertekenen we het Helmonds Sport Verbond.

Waarom sluit je aan?

Omdat jullie onderdeel willen zijn van een gezamenlijke, positieve, Helmondse Sportcultuur. Én, wij ondersteunen jullie om de sportiviteit, figuurlijk hè, nog meer te vergroten. Dat doen we op meerdere manieren.

Iedereen is van harte welkom

Alle sportclubs ontvangen leden en bezoekers met open armen. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen zich thuis voelt bij jou op de club. Met maatwerk per club helpen we de gastvrijheid en figuurlijke sportiviteit naar het gewenste niveau te brengen.

Organisatie

In het kader van een veilig sportklimaat moeten Helmondse Sportclubs een aantal zaken organisatorisch regelen. Iedere club heeft een normen- en waardenbeleid op papier staan. Daarnaast is het verplicht om een vertrouwenscontactpersoon te hebben en moet iedere vrijwilliger een VOG hebben.

Wij helpen je graag bij het opstellen van een normen- en waardenbeleid? Heb je een vertrouwenscontactpersoon die behoefte heeft aan een opleiding? Laat het ons weten en we organiseren het. Een gratis VOG aanvragen kan via www.gratisvog.nl.

Dat doen we met elkaar

In Helmond doen we dingen liever ‘vur en mi mekare’. Alle deelnemende clubs krijgen daarom een welkomstpakket. Zo weet iedereen dat jullie ook meedoen.

  • Een persoonlijke banner voor bij de entree van het complex
  • Vignet
  • Viltjes
  • Aanvoerdersbanden
  • Flyers

Iedereen die het mogelijk maakt dat we met- én tegen elkaar sporten kan via de club munten verdienen. Met deze munten kun je 10% korting krijgen bij Helmondse sportwinkels (Intersport Gunneman, Sport 2000 én Geretti).

Kortom: wij nodigen jullie uit om je open te stellen en aan te sluiten. Want wij doen ut mi mekare. (Figuurlijk dan hè).

Neem contact op met sportaanbieders@jibbplus.nl