Een week die in het teken staat van zwemmen, tijdens de themaweek van 14 t/m 20 november kunnen scholieren en volwassenen kennismaken met de zwemsport. In samenwerking met Watervrienden, Lutra, LEVgroep, de Reddingsklos en Laco Sportcentrum besteden we deze week extra aandacht aan zwemvaardigheid.

Themaweek voor volwassenen
Tijdens de themaweek kunnen volwassenen meedoen met verschillende zwemactiviteiten van verenigingen. “Zo kunnen volwassenen zich inschrijven voor o.a. aquagym, zwemles en trimzwemmen. Zwemmen kan voor veel 55-plussers een passende beweegactiviteit zijn omdat het minder belastend is voor de gewrichten,” vertelt Jasper Wijn, buurtsportcoach bij Jibb+. Volwassenen kunnen zich kosteloos inschrijven op www.jibbplus.nl. De zwemactiviteiten worden verzorgd door Watervrienden, Lutra, LEVgroep en de Reddingsklos en vinden plaats in Laco Sportcentrum.

Zwemclinics op scholen
Ook in het basisonderwijs besteden we deze week extra aandacht aan zwemmen. Zo geeft Jibb+ een clinic zwemvaardigheid aan de groepen 7 en 8 in zwembad de Wissen. Deze activiteiten vinden plaats onder schooltijd en scholen konden zich hier voor opgeven.  

Waarom een themaweek?
Tijdens de themaweken worden sporten in de spotlight gezet die minder makkelijk kunnen worden aangeboden op scholen, in gymzalen of die op hun eigen locatie voor nog meer enthousiasme en beleving zorgen. Op deze manier willen we ook deze sporten onder de aandacht brengen bij volwassenen en basisschoolkinderen. “Zo hebben we dit jaar ook al een themaweek handboogschieten en urban sports gehad. Er is nu voor zwemmen gekozen omdat we merken dat hier vraag naar is en dat de zwemvaardigheid onder scholieren en volwassenen verbeterd mag worden,” vertelt Jasper.

De inschrijving voor de zwemactiviteiten voor volwassen is geopend, kijk op www.jibbplus.nl en meld je aan!